Ministerul IMM-urilor va functiona in sediul MEC

Data publicarii: 06-04-2007 | Economie

Noul minister al IMM-urilor, Comertului, Turismului si profesiilor liberale isi va desfasura activitatea in sediul Ministerului Economiei si Comertului, a declarat, vineri, ministrul Ovidiu Ioan Silaghi.

Viitorul ministru a spus ca isi va forma noua echipa la inceputul saptamanii viitoare. "Urmeaza sa stabilim pana luni echipa cu care voi lucra. Eu as dori sa am trei secretari de stat, dar nu stiu daca va fi aprobat numarul propus de mine", a declarat Silaghi. In cazul in care va primi doar doi secretari de stat, ministrul spune ca acestia vor fi pe turism si IMM-uri, doua sectoare extrem de importante in cadrul ministerlui.

Ministrul Silaghi a preluat, vineri dimineata, stafeta de la fostul sef al Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, insa fara prea mare fast. "Nu avem timp de preluari cu sampanie si alte festivitati. Am avut doar o discutie cu domnul Vosganian", a spus Silaghi.

Ovidiu Silaghi a declarat ca obiectivele sale sunt sa faca superschi in Carpati si va dezvolta statiunile balneare. El a spus ca trebuie dezvoltata infrastructura pentru dezvoltarea turismului. Printre prioritatile viitorului ministrul se numara accesul facil al firmelor mici si mijlocii romanesti pe piata europeana si simplificarea procedurilor de inregistrare a intreprinzatorilor care au societati cu un capital social de minim 20.000 euro.

De asemenea, Silaghi a aratat importanta consolidarii rolului si functiei de protectie a consumatorilor."Oamenii trebuie incurajati sa accepte doar produse de calitate, element prin careputem proteja piata interna de produsele din import", a precizat ministrul IMM-urilor.

NewsIn