10 motive care pun pe fuga cumparatorii de case

Data publicarii: 10-04-2007 | Imobiliare

Vi s-a intamplat sa vreti sa va vindeti casa si sa nu vrea sa o ia nimeni, desi ati lasat destul de mult din pret? Daca nu este de vina zona in care se afla, atunci, cu siguranta sunt mici amanunte care il pun pe fuga pe cumparator. Site-ul homebuying.about.com preluat de HotNews.ro prezinta 10 motive pentru care nu se vand cele mai bune case. Principalul motiv este mirosul. Atunci cand se fumeaza in casa, mirosul ramane impregnat in peretii casei. Acelasi lucru este si atunci cand proprietarul are animale de companie. In cele doua cazuri, locuintele au putine sanse sa fie vandute. Poate ca vanzatorii nu-si dau seama de mirosul propriilor camine, insa un strain poate fi deranjat.

Atunci cand vin cumparatorii, aerul trebuie sa fie improspatat, insa nu trebuie exagerat cu mirosul de parfum. Un alt motiv sunt animalele care te intampina la usa. Pe unii oameni ii sperie. Pe de alta parte, animalele nu trebuie ascunse in dormitor atunci cand vin cumparatorii, pentru ca acestia vor sa inspecteze casa, dar nici nu trebuie lasate libere. Baile murdare pot fi un motiv indeajuns de puternic sa-i goneasca pe posibilii clienti. Trebuie facut orice ca ele sa straluceasca. Camerele/casele intunecate ii pot intoarce din drum pe cumparatori. In casa trebuie sa intre lumina, iar daca nu se poate, trebuie revopsiti peretii in culori vii si renuntarea la draperiile inchise la culoare. Atentie insa la ferestrele murdare, acestea trebuie sterse.

Un alt motiv sunt casele pline de postere. Lipite in fiecare camera, afisele sunt obositoare chiar si pentru cei care iubesc acest stil. De cele mai multe ori au alte gusturi. Pivnite umede . Mirosul de igrasie nu da bine la cumparatori. Insectele ii pot pune pe fuga pe cumparatori, de accea trebuie neaparat sa scapati de ele. Nu uitati de micile reparatii care ii dau casei un aspect ingrijit. Gradina trebuie aranjata, iar daca aveti clante stricate, chemati pe cineva sa le repare. Curatati canalele de scurgere. Sunt oameni care nu au facut-o niciodata, iar in ele au inceput sa creasca vegetatie. Nu agasati potentialii cumparatori! Daca v-ati lasat casa pe mana unui agent imobiliar, in timpul prezentarii, faceti-va de lucru. Clientii nu se pot uita in voie prin casa, atunci cand proprietarul ii supravegheaza. Daca vindeti casa singuri, ar fi bine sa le lasati celor care vin s-o vada un pic de spatiu.

Antena3