Bancomatul minune inghite carduri si face poze

Data publicarii: 10-04-2007 | International

Producatorii de ATM-uri si-au dat demult seama de cat de multe intrebunintari i se pot atasa unui distribuitor de bancnote.

Asa a aparut posibilitatea platirii facturilor la utilitati, cea a afisarii unor reclame sau serviciile de incarcare a conturilor serviciilor de telefonie mobila preplatite.

Acum, o companie britanica este gata sa initieze o noua revolutie care va ridica standardele in domeniul fabricarii de bancomate. La 40 de ani dupa ce, in Albion, au fost retrasi primii bani din "gaura din perete", Felix Group a lansat un adevarat chios bancar-informatic, denumit MAX BOX. Acesta va putea fi folosit pentru tiparirea de poze, pentru a comanda flori sau pentru a juca Sudoku.

Aparatul dispune de doua ecrane si combina functiile "clasice" ale unui ATM cu diferite alte servicii. Astfel, la una dintre console, utilizatorul de card are posibilitatea sa printeze poze, sa comande flori, sa se joace, sa-si incarce contul telefonului mobil si sa descarce tonuri de apel si alte aplicatii pentru acesta. Pretul folosirii unui astfel de bancomat este de 1,75 lire pe tranzactia realizata cu cardul.

In general, ATM-urile din Marea Britanie taxeaza fiecare retragere de numerar cu 1,5 lire, iar valoarea comisionului este in crestere.

Totodata, livrarea unui buchet de flori a doua zi costa intre 18 si 30 de lire, in vreme ce, pentru fiecare joc de Sudoku, se percepe o jumatate de lira sterlina.

Compania Felix a incheiat deja un contract pentru furnizarea noilor aparate cu operatorul independent de ATM-uri Bank Machine, care are in portofoliu peste 1.400 de bancomate.

Azi

Ultimele stiri pe BankNews.ro: