Fara beach-baruri pe plajele din Mamaia si Constanta

Data publicarii: 11-04-2007 | Lifestyle

Construirea beach-barurilor pe plajele din Constanta si Mamaia va fi interzisa la vara pentru ca primaria nu va emite nicio autorizatie de constructie in conformitate cu legea, a anuntat, miercuri, primarul Radu Mazare, la finalul sedintei Consiliului Local Municipal. Cu doua abtineri ale consilierilor PD, proiectul de hotarire privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal -Amenajare plaja municipiul Constanta (inclusiv Mamaia), inaintat de Directia Apelor Dobrogea Litoral, a fost respins de toti ceilalti consilieri, PSD, PRM si PNL.

Potrivit primarului Radu Mazare, proiectul a fost respins pentru ca Directia Apelor Dobrogea Litoral ( DADL)  nu a prezentat avize de la Consiliul Judetean Constanta si de la Directia Patrimoniu din primarie.

In plus, la sedinta Consiliului Local Municipal au participat doi reprezentanti ai conducerii Asociatiei Patronale Mamaia, care au declarat ca sunt impotriva amplasarii beach-barurilor pe plaja, avand in vedere ca hotelurile lor dispun de spatii comerciale suficiente. Ei s-au plans si de zgomotul pe care l-ar produce in timpul noptii muzica data la maxim pe plaja, deranjand astfel turistii.

"Proiectul a picat si, ca atare, autoritatea locala nu emite niciun fel de autorizatie de constructie in conformitate cu legea", a anuntat Radu Mazare.

Pe plajele din celelalte localitati de pe litoral se vor putea construi beach-baruri si alte constructii provizorii pentru ca Planurile Urbanistice Zonale au fost deja aprobate in consiliile locale respective, a declarat purtatorul de cuvant al DADL, Catalin Anton.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: