IKEA: Piata romaneasca este favorabila extinderii retailerilor internationali

Data publicarii: 12-04-2007 | Afaceri

Retailerii internationali de mobila ar putea fi atrasi de potentialul puternic oferit de piata economica din Romania, considera Michael Lloyd, membru in Consiliul de Administratie al Moaro Trading, firma care opereaza conceptul Ikea prin sistem de franciza. "Avand in vedere cresterea si potentialul dezvoltarii pietei romanesti, cred ca este suficient loc pentru expansiunea altor retaileri internationali, ceea ce in final va fi in beneficiul consumatorilor romani", a precizat miercuri Michael Lloyd. El a observat ca romanii apreciaza mai ales utilitatea si calitatea lucrurilor pe care le cumpara. De asemenea, "daca pot economisi bani, ei sunt dispusi sa faca un mic efort pentru a-si transporta sau asambla singuri produsele cumparate".

Cu privire la planurile de expansiune pe care le are Ikea in tara noastra, Michael sustine ca analizeaza posibilitatea deschiderii unor noi magazine in Romania, dar locatia exacta nu a fost inca stabilita, la fel ca si in afara granitelor tarii, unde Ikea evalueaza oportunitatile oferite de cateva dintre tarile din Europa Centrala si de Est.

Producatorul suedez de mobila Ikea a deschis primul sau magazin din Romania in zona bucuresteana Baneasa in luna martie a acestui an. Potrivit lui Lloyd, Ikea va realiza in 2007, o cifra de afaceri de 40 milioane euro si va pastra aceeasi politica de marketing pe care o practica in intreaga lume. Astfel, clientii romani vor beneficia de reduceri de pret la produsele care prezinta mici defecte fata de modelul original.

Magazinul pentru care suedezii au investit peste 25 milioane euro are o suprafata de 26.000 metri patrati si a oferit consumatorilor 7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul este aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania. Magazinul cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: