Angajatorii, obligati sa plateasca examenele medicale ale salariatilor

Data publicarii: 12-04-2007 | Finante-Banci

Angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile necesare si conditiile pentru efectuarea de catre salariati a examinarilor medicale si a verificarilor periodice de depistare a anumitor boli, noteaza Evenimentul Zilei. Asa prevede o hotarare aprobata de guvern in sedinta de ieri. Potrivit actului normativ, angajatorii din orice domeniu de activitate - atat din sectorul public, cat si din cel privat - sunt obligati sa respecte reglementarile privind supravegherea sanatatii angajatilor.

Angajatii trebuie sa fie informati in legatura cu rezultatele examinarilor medicale si sa aiba acces la toate informatiile referitoare la starea lor de sanatate.

Mai mult, medicul specialist si cel de familie trebuie sa se informeze reciproc cu privire la modificarile ce intervin in starea de sanatate a unui salariat.

Hotararea adoptata de executiv mai prevede ca, la schimbarea locului de munca, angajatului i se vor inmana, la cerere, copii ale dosarului sau medical si ale fisei de expunere la riscuri profesionale.

Angajatul trebuie sa depuna, apoi, aceste documente la noul loc de munca. "La intreruperea temporara sau definitiva a activitatii, structura de medicina a muncii va preda dosarul medical al angajatului medicului de familie al acestuia", se mai arata in actul normativ.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: