Schimbare de pozitii pe podiumul celor mai bogati oameni din lume

Data publicarii: 12-04-2007 | International

Mexicanul Carlos Slim Helu, cu o avere de 53,1 miliarde de dolari, l-a depasit pe Warren Buffett si a urcat pe pozitia a doua in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, fiind foarte aproape sa preia conducerea topului intocmit de revista americana Forbes. Timp de sapte ani, Waren Buffet, supranumit Oracolul din Omaha, a ocupat pozitia a doua in clasamentul miliardarilor lumii in urma lui Bill Gates. Insa aceasta era s-a incheiat, cel putin temporar. La data de 29 martie, magnatul mexican al telecomunicatiilor, Carlos Slim Helu, l-a devansat in acest clasament.

Conform calculelor publicate de Forbes, averea lui Slim Helu se ridica la 53,1 miliarde dolari, cu "doar" 700 de milioane de dolari mai mult decat Buffet (52,4 miliarde dolari). Helu este incredibil de aproape si de Bill Gates, a carui fabuloasa avere se ridica la 56 miliarde dolari.

Bill Gates, fondatorul gigantului informational Microsoft, ocupa pozitia de lider de 13 ani. Helu si-a majorat averea cu patru miliarde de dolari de la redactarea celui mai recent clasament Forbes al miliardarilor.

Integral in Wall-Street.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: