Populatia saraca va primi ajutoare pentru a-si putea achita facturile la energie

Data publicarii: 13-04-2007 | Economie

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) Nicolae Opris a declarat, vineri, ca, pentru consumatorii care nu isi pot permite sa plateasca tariful la energie electrica, vor exista "scheme de ajutor tintit". "Vom folosi, in acest sens, scheme de ajutor tintit, nu subventii prin pret. Aceasta masura este mult mai corecta si pentru piata, pentru ca nu poti obliga furnizorul sa reduca preturile", a aratat Opris.

In opinia sa, Romania trebuie sa se pregateasca pentru a produce cat mai multa energie in anii urmatori, intrucat Ucraina va adera la Uniunea de Coordonare si Transport al Energiei (UCTE). "Ucraina are o productie mare de energie si se pregateste sa adere la UCTE, astfel ca Romania ar putea intampina probleme daca nu va avea si ea o productie mare", a subliniat Opris.

Si Romania a primit invitatia de a adera la piata de energie central si est europeana si urmeaza ca ANRE sa prezinte proiectul de aderare Ministerului Economiei saptamana viitoare, potrivit presedintelui Autoritatii.

NewsIn