Irlandezii investesc jumatate de miliard de euro in zece malluri din Romania

Data publicarii: 13-04-2007 | Imobiliare

Companiile irlandeze Mivan si Moritz Group vor investi 500 milioane de euro pentru construirea a zece mall-uri in marile orase din tara, intrucat cererea consumatorilor romani pentru spatii comerciale de nivel european este foarte mare, se arata intr-un comunicat de presa. "Am achizitionat deja locatii cheie in marile orase din Romania, intentia noastra fiind de a revolutiona experienta de shopping a romanilor. Desi Romania este cel mai nou membru al Uniunii Europene, economia tarii se dezvolta rapid, ridicandu-se la standardele internationale", a declarat directorul companiei Mivan Romania, John Houghton.

Primele sapte mall-uri dezvoltate de Mivan vor fi in Arad, Oradea, Brasov, Tg-Mures, Ploiesti, Bacau si Sibiu. Toate cele 10 mall-uri denumite Tiago Mall vor fi plasate in locatii cheie, aproape de marile aglomerari urbane si vor oferi fiecare intre 25.000 mp si 30.000 mp, suprafata inchiriabila. Dezvoltatorul declara ca Tiago Mall va atrage atat retaileri internationali cat si autohtoni. Printre facilitatile oferite se numara sali de cinema, restaurante, food court si spatii de parcare. Cele zece mall-uri urmeaza sa fie finalizate pana in anul 2010.

Reprezentantul Mivan a precizat ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, precum si modificarea stilului de cumparaturi ca urmare a faptului ca foarte multi romani calatoresc in strainatate, au condus la formarea unei cereri pentru spatii comerciale moderne, neacoperita de oferta existenta.

Colliers International a fost desemnat agent principal pentru programul de inchiriere al lantului de mall-uri.

Mivan are sediul central in orasul nord - irlandez Antrim si desfasoara activitati in peste 40 de tari.  Compania opereaza in Romania din 1998 ca parte a joint-venture-ului Mivan-Kier care a realizat un proiect de 140 milioane dolari in programul de Locuinte Sociale si de Alimentare cu Apa al Guvernului Romaniei.

In prezent, pe langa proiectul TIAGO MALL, Mivan are in derulare atat dezvoltarea centrului comercial Liberty Center cat si a ansamblului rezidential NewTown Residence, ansamblu ce cuprinde 655 de apartamente in zona Dristor. Primele dintre acestea urmand a fi finalizate in toamna anului 2008.

Moritz Group are activitati independente in Romania inca din anul 2005. Pe langa dezvoltarea celor 10 mall-uri, grupul a achizitionat mai multe locatii in Bucuresti si in apropierea acestuia, pentru dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale ale caror lucrari de constructie vor fi demarate la sfarsitul anului 2007.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. Colliers este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani, dezvoltandu-se pe segmentele de birouri, industrial si de spatii comerciale si, incepand cu 2005, pe cel rezidential.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: