Preturile televizoarelor LCD vor scadea anul acesta cu 10-15%

Data publicarii: 13-04-2007 | Afaceri

Producatorii de electrocasnice estimeaza ca pretul va scadea cu maximum 15% pentru televizoarele LCD, vanzarile pe acest segment de piata vor creste si consumatorii vor pune accent pe design si specificatii, ca urmare a puterii de cumparare crescute a romanilor. "Pana la sfarsitul anului, estimam o scadere a preturilor, intre 10% si 15% fata de ianuarie 2007, astfel incat putem spune ca ele incep sa inlocuiasca televizoarele conventionale", a declarat presedintele LG Electronics Romania, Han Khyu. La randul lui,

Scaderea preturilor prin eliminarea taxelor si accesul la informatie al clientilor a dat un potential important pietei de LCD TV. "Estimarile noastre arata faptul ca exista o polarizare mai putin accentuata pe segmentul de pret foarte mic, asa cum era in urma cu ceva timp si mai degraba accentul se pune pe design si specificatiile produsului. Rata de adoptie a echipamentelor de ultima generatie este din ce in ce mai ridicata", a declarat directorul de marketing al BenQ pentru Romania, Bobby Burbac. El a adaugat ca preturile a acestor monitoare va scadea anul acesta. "Pentru gama de televizoare LCD ne asteptam la o scadere a preturilor data in principal de scaderea costurilor de productie, dar in niciun caz nu ne putem astepta la o scadere cum a fost cea cauzata de eliminarea taxei vamale din Romania de la inceputul acestui an".

Cele mai cautate modele de monitoare sunt cele cu diagonala mare. "In ultima perioada se poate observa o crestere a cererii pentru monitoarele cu diagonala mare, peste 19 inci, in conditiile in care monitoarele cu diagonala de 15 inci au disparut aproape complet de pe piata. Estimam ca cea mai mare crestere a cererii se va inregistra pe segmentul televizoarelor LCD cu diagonala de 26 de inci, 32 de inci si 37 de inci", a declarat presedintele LG. In schimb, reprezentantii BenQ considera ca cele mai bine vandute vor fi monitoarele LCD pentru PC cu diagonala de 19 inci. "Legat de tendinte, ne asteptam ca numarul de utilizatori generalisti sa depaseasca pe cei veniti dinspre IT, care au constuit o buna perioada pondere importanta a pietei", a declarat Burbac.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: