''Dictionarul luxului'' - idei pentru tocat averi fabuloase

Data publicarii: 13-04-2007 | Lifestyle

Pentru cei care s-au imbogatit la loto sau care au dat lovitura in afaceri si nu mai stiu cum sa-si cheltuiasca banii, a aparut "Dictionarul luxului", scris de Alexander Marguier. De la sosetele din casmir la cele mai scumpe iahturi ori limuzine din lume, dictionarul trece in revista obiecte exclusiviste, de care, in mod normal, au parte numai cei foarte, foarte bogati. Asta nu inseamna ca simplii cetateni nu pot rasfoi volumul, macar ca sa stie la ce sa (nu) viseze! Plus ca fiecare articol isi are povestea lui, Marguier sustinand, bunaoara, ca imparatul Nero ar fi inventatorul ochelarilor de soare.

Mai exact, Nero urmarea luptele de gladiatori tinand un smarald in dreptul ochilor, astfel incat sa nu fie orbit de stralucirea soarelui. Acum, in loc de smarald, "lumea buna" poarta ochelari marca Oliver Goldsmith, preferata unor staruri precum Audrey Hepburn, Grace Kelly sau Mick Jagger. Pretul unei perechi? De la 300 de euro in sus! Iar la asemenea accesorii, trebuie asortat un trenci de lux, de la Burberry sau de la Prorsum, de exemplu, cel mai sic facand 3000 de euro, iar cel mai simplu - "numai" 1200.

Frigurosii sa nu rateze oferta de sosete "Luxury" de la Falke, lucrate manual din casmirul cel mai fin, in amestec cu lana merinos australiana, cu matase japoneza si bumbac moale. La cerere, se pot broda pe fiecare pereche (69 de euro) initialele cumparatorului. O alta optiune pentru tocat rapid banii sunt seriile limitate de genti Chanel, cum este cea Graffiti din acest an. Un exemplar din panza (!) costa aproximativ 970 de euro.

Pasionatii de ceasuri trebuie sa-si ia neaparat un Tourbograph de la A. Lange & Söhne, o adevarata raritate. Si asta pentru ca realizarea unui singur exemplar este atat de migaloasa, incat dureaza aproape un an. Si cum editia e limitata la doar 101 bucati, pretul de circa 380.000 de euro al unui asemenea ceas se justifica. Aveti alte pasiuni decat hainele si ceasurile? Atunci aflati ca un singur trabuc Montecristo, marca de mare traditie in Cuba, in format XXL (235 mm lungime, 47 mm diametru) ambalat in cutie din lemn nobil, va scoate din buzunar 40 de euro si garanteaza o savoare de mai bine de doua ore. Tot cam atat va puteti delecta si cu rafinata ciocolata Domori, despre care producatorul italiano-venezuelean sustine ca ar fi cea mai buna din lume. O cutie de 500g costa in jur de 80 de euro.

Cei carora le plac achizitiile "fatoase" au la dispozitie doua variante: ori un serviciu de 12 persoane din cel mai nobil portelan de Meissen pictat manual, la 120.000 de euro, ori un celular Vertu (marca de lux a grupului Nokia) din aur alb si 700 de diamante, la 28.000 de euro. Nici motocicleta "Indigo", model de serie mica de la Hollister's MotorCycles, nu e de lepadat. Pe langa aspectul special - e lacuita intr-o nuanta unica, "Silverstone-Blue"- dispune de 90 CP si costa 68.000 de euro.

Iar daca tot am ajuns la mijloace de deplasare, sa nu uitam Mercedesul Maybach, cu aspect impunator, dar si performante tehnice remarcabile (atinge suta de kilometri in mai putin de 6 secunde!), pretuit la 420.000 de euro, ca si spectaculosul Bugatti Veyron, si mai rapid (1001 CP, viteza maxima 406 km/h, atinge suta in 3 secunde), dar si mai costisitor: 1,1 milioane de euro. Cu asemenea bolizi ajungi ca vantul la Hotel Martinez, din renumita statiune Cannes, unde inchirierea unui apartament la etajul al saptelea costa pe noapte 30.000 de euro. Pentru banii astia, oaspetilor li se pun la dispozitie patru dormitoare si o terasa exterioara uriasa, cu piscina si vedere la mare. Si mai mai mult rasfat promite vasul de croaziera MS Europa, singurul cotat la "5 stele plus", care poate transporta pana la 408 pasageri. Inconjurul lumii la bordul luxoasei nave, in 157 de zile, face 131.000 de euro.

Pentru cei care nu gusta leganatul pe valuri, ci prefera stabilitatea solului acoperit de nisip mangaiat de apa limpede si umbrit de palmieri, exista o ocazie unica: sa-si cumpere cele doua insule din Caraibe, "Great Hans Lollik" si "Little Hans Lollik", scoase la vanzare "la pachet", pentru suma de 33,5 milioane euro.

Cronica Romana

Ultimele stiri pe BankNews.ro: