Videanu da locuri de parcare cu 120.000 de euro bucata

Data publicarii: 17-04-2007 | Afaceri

Primaria Capitalei si Consiliul General au avizat demararea lucrarilor pentru construirea a 14 parcari subterane, ce vor costa o jumatate de miliard de euro. Potrivit indicilor tehnico-economici, numai la Piata Amzei, pentru construirea unui singur loc de parcare, vor fi cheltuiti 120.000 de euro. Celelalte parcari subterane ce urmeaza a fi construite au preturi "modeste", de la 17.000 la 100.000 de euro locul de parcare. Lucrarile vor fi executate in parteneriat public-privat si vizeaza zone cu potential comercial foarte ridicat.

Cele 14 parcari subterane care alcatuiesc acest proiect megaloman, finantat inclusiv din bugetul Capitalei, vor transforma cateva parcuri si piete importante din Capitala in santiere, dupa care, spun surse din administratie, firmele care vor primi in administrare parcarile vor cladi aici centre comerciale. Potentialul pe termen mediu si lung este de ordinul miliardelor de euro. Proiectul incalca flagrant dispozitia fostului primar Traian Basescu, in 1998 acesta interzicand orice constructie in parcuri sau pe spatii verzi.

Pana in prezent, autoritatile nu au desemnat castigatorii licitatiilor acestor lucrari. Interesant este ca, doar cu o zi inaintea aprobarii Hotararii de Consiliu privind indicatorii tehnico-economici ai proiectului, a luat fiinta firma "Parcaj Subteran Bucur-Obor" SRL, ai carei asociati si administratori, Radu Viorel Jianu si Steluta Lucov, fac parte din cercul de afaceri patronat de Alexandru Bittner si Dorin Cocos, sotul fostei consiliere prezidentiale Elena Udrea. Acestia detin deja monopolul parcarilor supraterane din Capitala.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: