Divizia de asigurari a OTP Bank vrea sa administreze pensii private facultative

Data publicarii: 18-04-2007 | Finante-Banci

Actionarii OPT Garancia, membra a grupului unguresc OTP, au aprobat pe 18 decembrie 2006 modificarea actului constitutiv pentru a include in activitatea companiei si administrarea fondurilor de pensii facultative (pilonul III), conform unei raportari a companiei, publicate in Monitorul Oficial. OTP Garancia va trebui sa notifice Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) in legatura cu intentia de a administra fonduri de pensii facultative.

Conform normelor CSSPP, actionarii OTP Garancia au mai aprobat si ca activele, pasivele, veniturile si cheltuielile din activitatea de asigurare si cea de administrare a fondurilor de pensii sa fie separate, fara posibilitatea de transfer.

Ceccar-Romas a fost cumparata, la sfarsitul anului 2005, in urma unei tranzactii in valoare de doua milioane euro, de grupul financiar ungar OTP, prezent in Romania prin OTP Bank. OTP Bank a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, prin achizitia RoBank.

OTP Garancia Asigurari este controlata de catre OTP Garancia Bisztosito RT Budapesta, care detine 70,4185% din actiunile asiguratorului, OTP Bank Romania - 29,5566%, Rozica Ovejanu - 0,0112%, Neli Segheci - 0,0071% si Nicolae Boc - 0,0066%.

In prezent, OTP Garancia Asigurari SA detine 37 de unitati localizate in marile orase. Compania are un capital social de 31,39 milioane lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: