GE: profit de 4,5 mliliarde dolari pentru primul trimestru din 2007

Data publicarii: 18-04-2007 | International

GE a anuntat pentru primul trimestru al lui 2007 profituri din continuarea operatiunilor de 4,5 miliarde USD sau 0,44 USD pe actiune, ceea ce reprezinta o crestere de 8% si respectiv 10% fata de primul trimestru al lui 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Veniturile din continuarea operatiunilor au fost de 40,2 miliarde USD, o crestere de 6% si respectiv o crestere organica de 8%.
 
"Cererea pentru infrastructura globala in operatiunile noastre de Energy, Aviation si Oil & Gas a asigurat o crestere a profitului pe segmente de 28%, in timp ce cresterea de venituri si active a Capital Solutions si Real Estate a condus la o crestere a profitului pe segmente de 21% pentru Commercial Finance. Cresterea noastra a fost puternica la nivel global, pietele in curs de dezvoltare aducand venituri de 7 miliarde USD, in timp ce veniturile totale globale au atins 19,6 miliarde USD - ceea ce reprezinta o crestere de 14% si respectiv 9%," a declarat Jeff Immelt, Presedinte si CEO al GE.

"Am reusit sa atingem al noualea trimestru consecutiv de crestere organica de 2-3 ori a PIB-ului la nivel mondial. Mai exact, veniturile din servicii au crescut cu 10%, iar programele noastre Imagination Breakthrough au contribuit cu venituri de 5 miliarde USD - toate acestea fiind impulsionate de initiativa noastra de crestere," a declarat Immelt.

Comenzile totale pentru companie au crescut cu 3%, comparabile cu primul trimestru al anului 2006, cand s-a inregistrat o cifra deosebit de puternica. Portofoliul de echipamente importante a crescut la 37 miliarde USD, ceea ce reprezinta o crestere de 32% fata de anul anterior si o crestere de 5 miliarde de la sfarsitul lui 2006. Comenzile pentru echipamente importante au fost cu 50% mai numeroase decat livrarile in acest trimestru, demonstrand o crestere organica viitoare puternica. Aceasta baza de crestere creeaza o cerere puternica pentru serviciile oferite. Comenzile pentru servicii au crescut cu 11%, iar portofoliul Customer Service Agreement (CSA) se ridica la 94 miliarde USD, o crestere de 9% fata de 2006.

Profitul pe segmente a crescut cu 13%, iar marja profitului din exploatare pe segmente a crescut cu 130 puncte de baza, ajungand la 14,4%, ceea ce respecta planurile facute pentru atingerea obiectivului companiei: o crestere a marjei cu 100 puncte de baza pentru acest an. Marjele imbunatatite genereaza profituri mai ridicate. ROTC a crescut cu 100 puncte de baza, ajungand la 18.1%.

"Dupa cum s-a comunicat la adunarea investitorilor din decembrie, ne asteptam sa generam 1-2 miliarde USD in profituri totale din dispozitii pentru acest an. Aceste profituri vor fi utilizate in primul rand pentru actiuni de restructurare, care sa faca operatiunile noastre mai eficiente si mai rentabile," a declarat Immelt.

Cele mai importante rezultate financiare pentru primul trimestru al lui 2007:

Profiturile din continuarea operatiunilor au atins cifra-record de 4,5 miliarde USD, o crestere de 8% fata de cele 4,2 miliarde USD din primul trimestru al lui 2006. Profitul pe actiune (EPS) din continuarea operatiunilor a fost de 0,44 USD - o crestere de 10% fata de valoarea de 0,40 USD de anul trecut. Operatiunile GE Infrastructure si GE Commercial Finance au avut o contributie solida, in valori cu doua cifre, la cresterea profiturilor pentru acest trimestru. Incluzand efectele operatiunilor suspendate, profitul net al primului trimestru a fost de 4,5 miliarde USD (0,44 USD pe actiune) in 2007 si 4,4 miliarde USD (0,42 USD pe actiune) in 2006.

Veniturile continue au crescut cu 6%, atingand valoarea-record de 40,2 miliarde USD. Veniturile din servicii financiare au crescut cu 16% fata de anul trecut, ajungand la 17,3 miliarde USD, ceea ce reflecta cresterea de baza si efectele nete ale achizitiilor realizate. Vanzarile industriale au atins 22,9 miliarde USD, ceea ce reprezinta o crestere de 7% fata de primul trimestru al anului 2006, daca se exclud efectele nete ale dispozitiilor si lipsa unui eveniment-omolog in 2007 pentru transmisiunile Jocurilor Olimpice din 2006, si respectiv o scadere de 1% daca se includ aceste efecte.

Lichiditatile generate de activitatile GE in primele trei luni ale lui 2007 au atins un total de 7,4 miliarde USD, ceea ce reprezinta o crestere de 10% fata de cele 6,7 miliarde USD de anul trecut, reflectand o crestere de 14% a dividendelor GE Capital Services, incluzand procedurile din vanzarea operatiunilor de asigurari si o crestere de 6% a operatiunilor industriale.

"Ne asteptam sa obtinem si in continuare o crestere constanta a profiturilor noastre, in valori cu doua cifre, cu marje si profituri tot mai mari in 2007. Dupa cum arata rezultatele noastre financiare pentru primul trimestru, unitatile noastre de business valorifica cei mai importanti factori de impulsionare a economiei mondiale," a declarat Immelt.

"Pentru al doilea trimestru, ne asteptam sa obtinem o valoare a EPS din continuarea operatiunilor de 0,52-0,54 USD, o crestere de 8-13% fata de profiturile comparabile din 2006. Pentru intregul an 2007, ne mentinem o valoare orientativa a EPS din continuarea operatiunilor de 2,18-2,23 USD, ceea ce reprezinta o crestere de 10-12%."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: