Romstal Leasing a incheiat contracte in valoare de peste 42 milioane euro

Data publicarii: 18-04-2007 | Afaceri

Compania Romstal Leasing S.A. a finantat in primele trei luni ale anului 2007, 1.188 de contracte in valoare de peste 42 milioane euro, cu circa 70% peste rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "Primele trei luni ale acestui an au concretizat asteptarile pe care Romstal Leasing le are pentru 2007 de la piata romaneasca. Am inregistrat o evolutie foarte buna pe segmentul vehiculelor comerciale, al echipamentelor si al leasingului imobiliar, in timp ce segmentul autoturismelor a fost influentat de normele privind taxa de prima inmatriculare. Mizam in continuare pe aceste segmente si, bineinteles, pe leasingul instant, produs specific companiei noastre, pentru a ajunge la cresterea de minim 25% prognozata pentru anul 2007," a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

In portofoliul companiei autoturismele detin o pondere de 38%, vehiculele comerciale usoare si grele 43%, motocicletele 1%, echipamentele 7% si imobilele 11%. Cea mai importanta crestere au inregistrat-o vehiculele comerciale, urmate de echipamentele contractate in leasing, acestea din urma dublandu-si valoarea fata de 2006.

Leasingul imobiliar, dublu ca procent. In primele trei luni din 2007, Romstal Leasing a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 2,4 milioane euro, avand ca obiect imobile cu destinatie comerciala, rezidentiala si terenuri. Ponderea leasingului imobiliar in portofoliul Romstal Leasing a crescut de la 5,7% in 2006, la 11% dupa primele trei luni din 2007. Pentru acest an, compania urmareste o crestere de 10% pe segmentul de leasing imobiliar, fata de valoarea inregistrata anul trecut.

Cifra de afaceri cu 146% mai mare in 2006 fata de 2005. In anul 2006 Romstal Leasing S.A. a inregistrat o cifra de afaceri de 19,2 milioane euro, in crestere cu 146% fata de 2005, cand aceasta a fost de 7,8 milioane euro. Profitul net pentru anul 2006 a fost de 2,6 milioane euro, fata de 2,4 milioane euro in 2005. Valorile sunt raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de de Est a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata in luna martie a acestui an.

KBC Lease este o sucursala a KBC Bank si este prezenta pe piata de leasing, renting, fleet management si a tranzactiilor de refinantare. In prezent, KBC Lease are peste 1.500 de angajati si activeaza in 14 tari din Europa de Vest, precum si in tari din Europa Centrala si de Est cum ar fi: Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La data de 31.12.2006, grupul KBC Lease a inregistrat urmatoarele date consolidate: profitul net a fost de 44,6 milioane euro, iar portofoliul a fost de peste  5,5 miliarde euro.

Romstal Leasing IFN S.A. are o experienta de peste 8 ani pe piata romaneasca, detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul 5 in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de ASLR (Asociatia Societatilor de Leasing din Romania). Birourile teritoriale Romstal Leasing sunt localizate in Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brasov, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara, Focsani. Romstal Leasing IFN S.A. finanteaza in sistem leasing financiar autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: