Criza politica va arde buzunarele romanilor

Data publicarii: 19-04-2007 | Finante-Banci

Oricat de mult si-ar dori politicienii sa treaca la capitolul "si altele" potentialele consecinte nefaste ale actualului scandal asupra economicului, ei nu pot fi convingatori. Un nou semnal de alarma este dat de actualul deficit de cont curent publicat de BNR, care a crescut substantial in timp ce acoperirea sa din investitii straine a coborat dramatic. Si nu trebuie sa mai omitem un lucru: orice decizie de a investi in Romania este luata de straini pornind de la studii si analize serioase. Pe cale de consecinta, efectele crizei pot fi resimtite la adevarata valoare la sase luni de la declansare.

Trecuta in primplanul vietii social-economice de pe plaiurile mioritice, confruntarea politica premier - presedinte va avea consecinte extrem de nefaste asupra buzunarelor romanilor, chiar daca efectele abia incep sa se vada.

Desi politicienii nu recunosc in ruptul capului ca ne-am cam pierdut busola, datele furnizate ieri de BNR nu sunt deloc imbucuratoare. Deficitul de cont curent a urcat de circa 2,7 ori in primele doua luni ale acestui an comparativ cu perioada similara din 2006, la 2,049 miliarde de euro.

Integral in Curentul