Sapte principii de self-management

Data publicarii: Astazi, 19-04-2007 | HR/Cariere

Analistii CareerMag - revista de nisa britanica, orientata pe tendintele din domeniul carierelor, au publicat 7 principii de self-management, recomandate tuturor celor care doresc sa fie propriii lor manageri. Acestea sunt:

1. Castiga bani din ceea ce-ti place sa faci. Potrivit unor statistici, 75% dintre oameni nu sunt multumiti cu ceea ce fac, considerand cariera aleasa ca pe o solutie de compromis. Insa, trebuie avut in vedere ca, daca nu faci ceea ce-ti place in viata, nu vei reusi niciodata sa fii foarte bun.

2. Gandeste-te intotdeauna ca esti propriul tau angajat, chiar daca lucrezi pentru altcineva. Ca urmare, trebuie sa-ti stabilesti un plan de marketing si o strategie pentru dezvoltarea abilitatilor.

3. Fii intr-o permanenta stare de a invata ceva nou. Indiferent ca are sau nu legatura cu ceea ce faci din punct de vedere profesional, este important sa te afli intr-o permanenta invatare.

4. Gaseste modalitati de a-ti creste valoarea. Initiaza un proiect nou, organizeaza diverse actiuni, incearca sa afli cat mai multe despre ce presupun celelalte pozitii din compania in care lucrezi.

5. Cultiva-ti relatiile. Sfat cat se poate de pragmatic. E important sa pastrezi in vizor toate persoanele pe care le cunosti, deoarece nu poti sa stii cand vei avea nevoie de sprijin.

6. Fii la curent cu ce se intampla in companie sau in domeniul care te intereseaza. Cunoasterea mediului te ajuta sa te orientezi mai usor, devii mai valoros pentru companie daca intelegi ce se intampla si iti este mai usor sa realizezi tranzitia de la o slujba la alta atunci cand e nevoie.

7. Gandeste-te unde vrei sa fii peste cinci ani si nu uita nici o clipa catre ce te indrepti. Din momentul in care ti-ai clarificat idealurile, totul devine mai usor.

Gandul