Organismele modificate genetic vor fi controlate de experti europeni

Data publicarii: 19-04-2007 | Economie

Experti ai Comisiei Europene vor desfasura in perioada 23-27 aprilie 2007 o misiune de evaluare a sistemelor de control oficial pentru alimente, furaje si seminte modificate genetic, informeaza, joi, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Potrivit ANSVSA, agenda misiunii include deplasari in teritoriu, in cadrul carora se vor organiza intalniri cu fermierii care cultiva Organisme Modificate Genetic (OMG), dar si cu reprezentati ai Directiilor Sanitar Veterinare judetene.

"Fiecare institutie cu atributii in reglementarea si controlul OMG va prezenta progresele inregistrate in ceea ce priveste activitatea de control a alimentelor, furajelor si semintelor modificate genetic", se arata in comunicatul remis de ANSVSA, joi, pentru NewsIn.

Romania s-a aliniat politicii agricole a Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul organismelor modificate genetic, iar respectarea angajamentelor in acest domeniu implica interzicerea cultivarii de soia modificata genetic. Acesta masura a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2007.

Din categoria organismelor modificate genetic, singura planta care este autorizata de UE este porumbul modificat genetic.

NewsIn