Vosganian: Suspendarea presedintelui nu va afecta ratingul de tara

Data publicarii: 19-04-2007 | Economie

Suspendarea din functie a presedintelui si alegerile anticipate sunt consecinta unor actiuni democratice si nu vor afecta in niciun fel mediul de afaceri din Romania si ratingul de tara , a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, potrivit unui comunicat al MEF. "Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu si alegerile prezidentiale anticipate sunt consecinta unor actiuni democratice. Cu siguranta, agentiile de rating vor analiza in continuare viata economica si politica, insa nu exista motive pentru o eventuala scadere a ratingului de tara", a declarat ministrul economiei si finatelor, Varujan Vosganian, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF)..

Potrivit ministrului, Administratia prezidentiala nu are nicio influenta asupra evolutiei inflatiei, ratei de schimb, cresterii salariilor, controlul deficitelor, nivelului arieratelor, investitiilor straine, al accesarii fondurilor europene sau asupra deficitului bugetar.

"Guvernul, administratiile locale si mediul de afaceri in ansamblul sau - companii de stat si private, banci, societati de asigurare, firme de leasing, piata de capital, fonduri de investitii - au menirea de a dezvolta economia nationala", se mai arata in comunicatul MEF.

Potrivit documentului, evaluarile care vor fi facute de Uniunea Europeana vor fi decisive pentru evolutia ratingului de tara.

Parlamentul a votat, joi, in favoarea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, cu 322 de voturi pentru, 108 impotriva si 10 abtineri.

NewsIn