Vosganian va discuta politica fiscala si bugetara cu ministrii de finante europeni

Data publicarii: 20-04-2007 | Finante-Banci

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, va participa vineri si sambata la Reuniunea informala a ministrilor economiei si finantelor europeni ECOFIN, organizata la Berlin si prezidata de catre ministrul german al finantelor, Peer Steinbrück. Pe agenda Reuniunii, se afla teme precum eficienta cheltuielilor publice, reducerea deficitelor bugetare si stabilitatea pietelor financiare.

Ministrii de finante europeni vor cauta solutii pentru reducerea deficitelor bugetare, intrucat in perioadele economice de crestere statele UE trebuie sa isi reduca deficitul bugetar cu mai mult de 0,5% din produsul intern brut.

In acest context, ministrii europeni vor discuta structura si eficienta cheltuielilor publice si vor examina in ce masura politica fiscala si economica pot avea un efect de antrenare care sa contribuie la constructia de "punti sociale". In acest sens, sunt vizate politicile de angajare si incluziunea sociala.

In domeniul taxarii, ministrii vor aborda problemele referitoare la combaterea evaziunii fiscale prin neplata TVA si vor dezbate optiunile oferite de sistemul de taxare inversa, potrivit caruia taxa datorata in cadrul unei tranzactii efectuate intre companii este, de regula, transferata de la compania care furnizeaza servicii la cea care le primeste.

La reuniune, participa, de asemenea, presedintele Bancii Centrale Europene si guvernatorii bancilor nationale, care vor face un schimb de experienta si de opinii in privinta stabilitatii pietelor financiare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: