Romanii deschid in forta sezonul estival bulgaresc de 1 Mai

Data publicarii: 21-04-2007 | Turism

Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca vacanta in strainatate a crescut in ultima perioada, pentru 1 Mai agentiile de turism contractand deja 60-70% din oferta. Printre cele mai solicitate destinatii se afla Bulgaria, care desfasoara o campanie agresiva pentru a atrage cat mai multi turisti romani. Avantajul vecinilor de la sud de Dunare consta mai ales in preturi mici, plaje curate si servicii bune. Alte destinatii preferate de turistii romani sunt Grecia, Turcia, Spania si Tunisia, avand costuri cu 200-300 de euro, pentru un sejur de 7 zile, cu transport inclus.

"Acum incepe concurenta intre litoralul romanesc si cel bulgaresc. Bulgarii au o campanie speciala pentru a atrage romani. In plus, la ei plajele sunt mult mai curate decat la noi, iar majoritatea pachetelor oferite sunt all inclusive", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu. El a precizat ca, pana in prezent, s-au ocupat circa 60- 70% din ofertele pentru strainatate, in top aflandu-se Bulgaria, urmata de Grecia si Turcia. "La Nisipurile de Aur, in Bulgaria, un pachet care include trei nopti cazare la hotel de trei stele si servicii all inclusive costa 95 de euro.

Pe litoralul romanesc preturile sunt doar putin mai mari, dar fara servicii all inclusive", a precizat purtatorul de cuvant al ANAT. Acesta a dat ca exemplu un hotel de trei stele din Mamaia, unde preturile depasesc putin 100 de euro, cazare trei nopti si toate mesele incluse.

Integral in Gardianul