Google a ajuns cel mai valoros brand din lume

Data publicarii: 24-04-2007 | International

Google si-a mai depasit inca o data rivalul Microsoft, surclasandu-l in topul celor mai puternice branduri din lume. Noul top al celor mai valoroase 100 de branduri din lume, intocmit de compania de consultanta Millward Brown, a adus cateva schimbari comparativ cu editia precendenta. Cea mai importanta este detronarea liderului Microsoft, care a fost clasat in actuala editie pe treapta a treia. Noul studiu a declarat Google ca fiind cel mai valoros brand din lume, cu o valoare de piata estimata la 48,79 miliarde de euro (66,4 miliarde dolari).

Compania fondata de Larry Page si Sergey Bin, care va implini la anul d-abia 10 ani de existenta, a depasit in clasamentul mentionat companii cu o istorie de zeci de ani de zile. Microsoft, liderul de anul trecut, a coborat pe treapta a treia, cu o valoare de piata de 40,41 miliarde euro (55 miliarde dolari), pe treapta a doua clasandu-se General Electric, cu un brand care valoreaza 45,55 miliarde euro (62 miliarde de dolari).

Primul brand din clasament care nu este din SUA este China Mobile, care s-a clasat pe treapta a cincea, imediat dupa Coca-Cola. Pe sase s-a clasat Malboro, pe sapte retailerul Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, pe opt grupul financiar Citi, pe noua IBM, top 10 fiind incheiat de producatorul auto Toyota.

Cel mai important brand britanic este Vodafone, urmat de grupul bancar HSBC si de retailerul Tesco. Cea mai vertiginoasa crestere din lume, exceptand surclasarea Microsft si GE de catre Google, apartine Marks&Spencer, care si-a triplat valoarea in ultimul an, fiind clasat in acest an pe treapta 68.

Din studiul mentinat mai reiese ca ultimul an a reprezentat o perioada buna pentru companiile prezente in Top 100 cele mai valoaroase branduri, valoarea totala a acestora majorandu-se cu 10,6% pana la 1.600 de miliarde de dolari.

Wall-Street.ro