Trucuri care scumpesc casele

Data publicarii: 25-04-2007 | Imobiliare

95% dintre particulari sunt fortati sa-si vanda casele prin agentii imobiliare, noteaza Gardianul. De cativa ani, agentiile imobiliare din Romania si-au facut o baza de date mai tare decat cea a politiei. Aici sunt introduse toate persoanele care vand, cumpara sau inchiriaza apartamente, vile sau terenuri. Aplicatia circula doar in lumea firmelor imobiliare si este pazita cu strasnicie. Prin intermediul acestui program, particularii sunt agatati imediat de rechini. Acestia umfla preturile si preiau publicitatea, convingand proprietarii ca obtin mai multi bani de la clientii lor.

Pentru un particular care da un anunt de vanzare sau inchiriere pe cont propriu, primele cateva zile dupa acest demers devin un calvar. Acesta va primi sute de telefoane din partea agentilor care ii promit marea cu sarea, inclusiv un pret mult mai mare decat cel dorit de vanzator. Totul se dovedeste insa o cacealma, pentru ca agentiile nu vor face altceva decat sa preia acest anunt in baza lor de date, evident la un pret care sa acopere si profitul lor.

Pe lista arsenalului cu care agentiile imobiliare agata clientii se numara si anunturile-capcana. Acestea contin preturi mult mai mici decat cele reale si au menirea de a-i atrage pe cei care sunt in cautarea unei case. O data intrat pe mana intermediarilor, clientul va primi oferte mult mai scumpe si va strabate orasul impreuna cu agentii de teren ai firmelor, care habar nu au unde se afla apartamentele pe care le au la vanzare.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: