Pacaliti la casa de schimb valutar

Data publicarii: 25-04-2007 | Afaceri

Mai multi clienti ai unor case de schimb valutar din Ploiesti au platit un curs valutar mult mai mare decat cel normal, din cauza informatiilor prezentate pe panourile de la intrare. Inspectorii OPC au declansat o ancheta si au descoperit ca era vorba despre o inselatorie. Inspectorii au inceput controlul cu acele case de schimb care au fost reclamate de clientii pacaliti.

In scurt timp, toate casele de schimb valutar din centrul Ploiestiului s-au inchis, astfel incat inspectorii au gasit doar lacatul pe usa. Aproape niciuna dintre casele de schimb verificate nu respecta noile reglementari in domeniu: o tranzactie valutara nu se mai face inainte de a se semna un formular de acceptare, pe care sunt trecute, pe langa alte date, suma tranzactionata si suma ce urmeaza sa fie incasata.

Nici consumatorii nu isi cunosc drepturile si risca oricand sa fie pacaliti. Atat patronii caselor de schimb valutar reclamate, cat si cei care si-au inchis unitatile inainte de sosirea inspectorilor de la Protectia Consumatorului vor fi sanctionati cu suma de 3.000 de lei.
 
Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: