Vosganian: Valoarea taxei auto va scadea in functie de vechimea masinii

Data publicarii: 25-04-2007 | Auto

Guvernul va prezenta Comisiei Europene o noua varianta a taxei de inmatriculare auto,care va respecta una dintre cele doua cerinte ale forului european, respectiv diminuarea taxei pe masura ce creste vechimea masinii, a declarat ministrul finantelor, Varujan Vosganian. Comisia Europeana a solicitat guvernului sa modifice taxa de inmatriculare astfel incat sa fie eliminata discriminarea dintre masinile second hand din Romania, pentru care nu se plateste taxa, si cele din alte tari UE, pentru care se plateste. De asemenea, Comisia a cerut ca vechimea sa nu fie considerata un factor care favorizeaza poluarea si, in consecinta, taxa sa nu depaseasca valoarea reziduala a masinii.

"Vom continua discutiile pe tema discriminarii, speram ca argumentele noastre sa fie luate in seama", a afirmat Vosganian facand referire la faptul ca in Romania autoturismele noi fie importate, fie produse in Romania sunt taxate.

O alta modificare a taxei consta in majorarea vechimii limitei maxime de la care nu se mai face diferenta intre autoturisme de la sase la 15 ani.

NewsIn