Putem cumpara actiuni direct la Bursa din New York

Data publicarii: 27-04-2007 | Afaceri

Compania de brokeraj Vanguard a lansat o platforma de tranzactionare de instrumente financiare pe piete externe. Platforma se numeste StartradeXT si permite tranzactionarea de instrumente diverse, precum actiuni, indici, valute sau marfuri cotate pe bursele internationale.

Exista doua optiuni de tranzactionare puse la dispozitia investitorilor de aplicatie. Astfel, prima se numeste CFD (Contract For Difference) si permite tranzactionarea a peste 2.000 de instrumente financiare pe 17 burse internationale, printre care cele din Statele Unite, Europa sau Asia.

Tranzactiile se efectueaza pe piata spot (n.r. - piata in cadrul careia un contract este onorat imediat ce este incheiat), iar Vanguard a ales pentru acest serviciu un formator din piata (dealer ce ofera cotatii ferme pentru vanzarea si cumpararea unei anumite valori mobiliare - n.r.) din Londra. In cazul acestei sectiuni, marjele de tranzactionare sunt cuprinse intre 3%-10%.

Cea de-a doua sectiune permite tranzactionarea de valute, in numar de 72 de perechi, pe cea mai mare piata financiara din lume, Forex. Volumul minim de tranzactionare impus este de 10.000 de dolari, insa investitorii au nevoie doar de 100 de dolari, intrucat marja este de 1%, iar compania nu percepe comisioane pentru acest tip de plasamente.

Integral in Evenimentul Zilei