A cazut propunerea privind sofatul de la 17 ani

Data publicarii: 27-04-2007 | Lifestyle

Plenul Senatului a respins propunerea privind obtinerea dreptului de a conduce autoturismul de la varsta de 17 ani. Prin propunerea legislativa, initiatorul - deputatul independent Mircea Giurgiu - a incercat sa dea tinerilor care au implinit varsta de 17 ani posibilitatea sa conduca autoturismele pe drumurile publice dupa sustinerea unui examen, cu conditia sa aiba un insotitor, care ar fi trebuit sa indeplineasca cateva conditii minimale (varsta minima de 30 de ani, posesor al permisului de conducere de cel putin 5 ani si cu mai putin de 3 puncte penalizare in momentul controlului de rutina).

Permisul de conducere de la varsta de 17 ani era unul temporar, cel definitiv urmand sa fie obtinut de conducatorul auto la implinirea varstei de 18 ani. Prin acest demers initiatorul crede ca numarul accidentelor provocate de conducatorii auto s-ar diminua substantial, odata cu efectuarea acestui stagiu cu insotitor.

Comisia de specialitate a intocmit un raport de respingere a initiativei legislative, argumentul principal fiind "potentialul pericol care l-ar reprezenta prezenta in traficul auto a tinerilor care nu au implinit inca 18 ani".

AmosNews

Ultimele stiri pe BankNews.ro: