Sindicatele bancare intentioneaza sa renegocieze salariului minim pentru bancheri

Data publicarii: 29-04-2007 | Finante-Banci

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB) doreste sa negocieze salariul minim la nivel de ramura cu pana la 50% mai mult, fata de nivelul actual de 1.200 lei, a declarat presedintele federatiei, Constantin Paraschiv. "Dorim sa negociem contractul colectiv de munca si sa obtinem un salariu minim la nivel de ramura cu pana la 50% mai mult fata de nivelul actual (n.r. 1.200 lei), in cazul in care se infiinteaza patronatul in asigurari si banci", a spus presedintele federatiei.

El nu a precizat suma pe sindicatele doresc s-o obtina ca remuneratie minima pentru bancheri, insa a mentionat ca unul din obiectivele federatiei pana la orizontul anului 2010 il reprezinta atingerea unui numar de 12.000 de membri (de la 7.700, in prezent) si infiintarea unei pagini de internet in care sa fie prezentate informatii legate de federatie, sindicate afiliate, activitatea si obiectivele federatiei pe termen mediu si lung.

Federatia Sindicatelor din Asigurari si Banci, afiliata la CNS Cartel Alfa, numara 7.700 de membri si este constituita din sase sindicate din cadrul companiilor din asigurari si banci: ASIROM, ASIBAN, Bancpost, Impact-BRD-GSG, Raiffeisen Bank si UPA- Romania din cadrul Unicredit. FSAB este afiliata international la Federatia Mondiala a Angajatilor Functionari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: