Sefii pusi pe scandal vor fi testati de psihologi

Data publicarii: Astazi, 29-04-2007 | HR/Cariere

Sefii - sperietori de angajati nu mai sunt doriti de nimeni. Nici chiar de sefii lor! Din ce in ce mai multe companii ii trimit la psiholog pe viitorii manageri, inca inainte de angajare. Nici cei care ocupa deja functii de conducere nu au scapat. Ei sunt trimisi la controale periodice.

Despre sefii calmi angajatii spun ca sunt, la fel ca si soacrele blande, o specie pe cale de disparitie. Exista destui manageri, atat de companii straine cat si romanesti, care cred ca acest lucru trebuie sa se schimbe. Primul pas multi l-au si facut si i-au trimis pe viitorii sefi la psiholog.

Testarea psihologica se poate transforma intr-o arma de temut pentru viitori angajati si poate conta chiar mai mult decat experienta profesionala. Dar psihologii nu sunt de acord cu acest lucru. Ei sunt de parere ca angajatorii ar trebui sa faca o medie intre performantele profesionale certe si rezultatul testelor. Pentru ca testele pot insela.

Cu toate astea, rezultatele testelor nu sunt de neglijat. De drumurile la psiholog nu scapa nici angajatii de rand. Sunt companii care impun terapii obligatorii, caci se poate ajunge in situatia in care sefii sunt linistiti iar subalternii lor nu.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: