Green Peace contesta taxa de prima inmatriculare

Data publicarii: 30-04-2007 | Auto

Organizatia Green Peace nu este adepta taxei de prima inmatriculare propusa de Guvern, chiar daca, teoretic, aceasta ar trebui sa protejeze mediul. Reprezentantul ONG-ului, Gabriel Paun, nu vede nici utilitatea ei. El spune ca se puteau gasi metode mai bune de protectie a mediului de emisiile de gaze cu efect de sera, cu atat mai mult cu cat guvernantii aplica taxa invers decat in strainatate.

"Nu e o solutie aceasta taxa de prima inmatriculare. De altfel daca ne uitam bine taxa e unica in Europa. Aparent initiativa e buna daca se intentioneaza protectia mediului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Dar in strainatate cu cat masina e mai veche si mai poluanta taxele sunt mai mari. Cu cat este mai noua si beneficieaza de un catalizator mai bun taxele sunt mai mici", a precizat reprezentantul Green Peace.

Guvernul a decis sa scada taxa prin reducerea cuantumului in functie de gradul de vechime al masinii si extinderea de la 6 la 15 ani a scalei aferente varstei masinii.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an si se calculeaza in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autovehiculului.

AmosNews