Profitul net al BCR in primul trimestru a depasit 44 milioane euro

Data publicarii: 30-04-2007 | Finante-Banci

Profitul net al Bancii Comerciale (BCR) in primul trimestru a atins suma de 44,3 milioane euro, datorita unei cresteri sustinute a creditarii si a contribuit cu 37,1 milioane euro la rezultatul Erste Bank, arata raportul grupului austriac pentru primul trimestru, publicat luni. BCR a fost integrata in rezultatele grupului incepand cu 12 octombrie 2006.

Rezultatul operational al BCR a fost de 83.3 milioane euro In primul trimestru al anului. Primcipalele motoare ale profitului bancii romanesti sunt o continua si anticipata crestere a creditarii si proiectele de transformare a bancii, ale caror efecte vor putea fi remarcate In rezultatele  a doua parte a anului, spune Erste.

Erste Bank a afisat un profit de peste 300 milioane de euro In primul trimestru al anului si a anuntat ca prioritatile anului financiar 2007 au in capul listei integrarea Bancii Comerciale Romane (BCR), a anuntat presedintele executiv al grupului financiar austriac, Andreas Treichl. Profitul net dupa plata  intereselor minoritare a crescut cu 25,1% in primul trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, de la 241,5 milioane euro la 302,1 milioane euro, a informat banca. Erste scoate in evidenta contributia BCR la rezultatele financiare din primul trimestru, care a fost integrata in rezultatele grupului incepand cu 12 octombrie 2006. Astfel, BCR a urcat cu 15,4% profitul net din primul trimestru al anului al grupului Erste, printr-o contributie de 37,1 milioane euro, arata raportul financiar. Excluzand BCR, cresterea profitului in primul triemstru a fost de 9,7%, pana la 265,0 milioane euro, spune Erste Bank.

"Am inceput anul financiar 2007 in forta si am marcat in acest mod tendinta pentru urmatoarele trimestre ale acestui an", a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, cu privire la rezultatele trimestriale.

"Acest rezultat excelent se datoreaza cresterii semnificative a rezultatului operational, care a urcat cu 29,3% (excluzand BCR 10,7%) de la 473,8 milioane euro In primul trimestru din 2006 la 612,4 milioane euro in ultimul trimestru", spune Erste.

Pe segmentul venituri, toate componentele au cunoscut o imbunatatire considerabila - chiar si dupa eliminarea primelor efecte ale consolidarii BCR: Grupul Erste Bank a Inregistrat cresteri considerabile ale veniturilor nete din dobanzi (+7,7%), veniturilor nete din comisioane (+15,0%), precum si ale rezultatelor din tranzactii (+14,8%).

Cresterea puternica a creditului a fost acompaniata de o majorare de 17,7% (12,7% excluzand BCR) a provizioanelor de risc pentru credite si avansuri.

Profitul net inainte de impozitare a crescut cu 24,4% de la 383,0 milioane euro la 476,6 milioane euro (excluzand BCR +8,2% pana la 414,5 milioane euro). Venitul per actiune a crescut de la 0,84 euro pana la 0,97 euro. Venitul cash pe actiune a fost de 1,00 euro.

"Anul acesta, prioritatile noastre vizeaza integrarea BCR In Grupul Erste Bank, extinderea subsidiarei din Ucraina si implementarea noii structuri organizationale. In acelasi timp, vom continua sa ne concentram asupra componentelor generatoare de profit, ceea ce se reflecta in cresterea spectaculoasa a afacerilor din segmentul retail si cel ipotecar din Austria", a adaugat Treichl.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: