The Washington Times: Romania a adus saracia in UE

Data publicarii: 30-04-2007 | Finante-Banci

Romania si Bulgaria au adus in Uniunea Europeana saracia, nationalismul si coruptia. Asa sustine The Washington Times intr-o analiza dedicata celor 4 luni de la integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana. Euro-scepticismul, mai scriu jurnalistii americani, a dus la ascensiunea nationalismului extremist in Romania si Bulgaria, ca si in Polonia, Slovacia sau Ungaria.

Mai mult, se pare ca de la un val de aderare la altul, discrepanta dintre vechile state membre "bogate" si noile state membre "sarace" ale Uniunii Europene a crescut in loc sa se diminueze. Nici occidentalii nu au primit cu ochi buni noii membrii. "Cand Romania si Bulgaria au aderat la Uniunea Europeana, unele guverne vest-europene au impus restrictii pentru imigrantii din cele doua state, iar altele au stabilit anumite cote. Masurile au fost criticate la Bucuresti si Sofia, acuzand ca sunt tratati ca cetateni de mana a doua", se arata in The Washington Times.

Cele doua state au adus in Europa si partidele ultra-nationaliste. The Washington Times citeaza in acest sens un analist occidental: "Coalitia Ataka din Bulgaria si Partidul Romania Mare se opun minoritatilor nationale si religioase si sunt impotriva Uniunii Europene si Statelor Unite".

Antena 3