ZF: 10% dintre romani ii sustin pe ceilalti 90%

Data publicarii: 02-05-2007 | Economie

Noul ministru al muncii, Paul Pacuraru, spune ca pensionarile masive si plecarile in strainatate au redus drastic numarul salariatilor productivi.  In Romania exista o situatie ingrijoratoare in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, din cauza ca "aproximativ 10% din populatie trebuie sa sustina restul de 90%", spune Pacuraru.

"Avem 21 de milioane de locuitori, din care populatia activa este de 9,8 milioane, iar cea inactiva reprezinta 8,4 milioane de locuitori (46%). Din populatia activa, gradul de ocupare ajunge la putin peste 9 milioane de locuitori, restul fiind someri. Iar din aceste 9 milioane, doar 6 milioane sunt salariati, restul fiind reprezentati de alte categorii de lucratori pe cont propriu, care nu sunt remunerati si care produc pentru subzistenta.
 
Prin urmare, precizeaza Pacuraru, aproape jumatate dintre salariati (43%) si aproape 10% din populatia totala a Romanie se afla in zona direct productiva si aducatoare de valoare adaugata (constructii si industrie), restul fiind bugetari sau angajati din zona de servicii.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: