Sindromul Raluca - Simptome ale epuizarii fizice

Data publicarii: 03-05-2007 | Lifestyle

Specialistii au realizat o radiografie a epuizarii: suprasolicitarea da metabolismul peste cap, iar aceasta duce la boli grave, uneori fatale, noteaza Evenimentul Zilei. Munca peste program, noptile nedormite si mancatul pe apucate pot distruge un organism tanar in mai putin de un an. De la stari de epuizare fizica, insomnii si lipsa poftei de mancare se poate ajunge la dezechilibre metabolice, boli cardiovasculare si tulburari psihice, uneori fatale.

Din cauza starii permanente de alerta in care se afla organismul, primul care se da peste cap este metabolismul, in primul rand din pricina ca hormonii stresului, ca adrenalina si cortizolul, se descarca in cantitati mai mari decat de obicei. 

"Pe acest fond e posibil sa se manifeste hiperglicemia. Asta inseamna ca va creste secretia de insulina si tot ce va manca o persoana se va transforma in grasime. Asa apare si diabetul pe fond nervos", explica endocrinologul Adina Ghemigian, de la Institutul "Parhon". Tot descarcarile excesive de hormoni determina scaderea libidoului, infertilitate si aparitia disfunctiei erectile.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: