60 de kilograme de heroina gasite intr-o masina la Guvern

Data publicarii: 03-05-2007 | Economie

Peste 60 de kilograme de heroina in valoare de 9 milioane de euro au fost gasite intr-o masina aflata in parcarea Guvernului. Se pare ca drogurile au stat ascunse timp de patru ani in asa-zisele poduri false ale autoturismului din praguri si langa rezervor. Masina de lux, un Porsche evaluat la 200.000 de dolari, a fost confiscata la frontiera in februarie 2002. Atunci, granicerii au gasit alte pachete cu 60 de kilograme de heroina la vedere, pe bancheta din spate a masinii. A fost cea mai mare captura a anului 2002, iar cazul a fost preluat de politistii de la Crima Organizata din Timisoara.

Masina a fost confiscata, iar turcii care o conduceau au fost retinuti si ulterior arestati. Nu pentru mult timp insa. In timpul anchetei, ei au negat totul si cateva luni mai tarziu au fost eliberati. Au plecat din Romania si nimeni nu mai stie nimic despre ei.

Masina a stat vreun an necontrolata in curtea IPJ Timisoara. Apoi, a fost atribuita de instanta Ministerului de Finante, care a repartizat-o SGG. Autoturismul de lux a stat 4 ani la Guvern fara sa fie folosit vreodata, pentru ca avea o defectiune, iar reparatiile ar fi fost prea scumpe. Radu Stroe, fostul sef al SGG, isi aminteste ca acum o luna, premierul Tariceanu a remarcat autoturismul de lux si a intrebat ce cauta in parcarea Guvernului. Primul ministru a sugerat ca masina sa fie data Ministerului de Interne pentru a fi folosita la filaj.

Conform procedurilor, autoturismul Porsche a fost bagat in service pentru a fi utilat corespunzator. Mecanicii au avut o surpriza colosala cand au dezmembrat masina. Surse din Parchet sustin ca descoperirea a fost tinuta secret timp de o luna pentru ca procurorii incercau sa ii gaseasca pe "proprietarii" drogurilor.

Doi fosti secretari generali ai Guvernului, Radu Stroe si Eugen Bejinariu, spun ca nimeni nu s-a gandit macar ca in masina s-ar putea afla droguri. Au fost convinsi ca anchetatorii au perchezitionat-o cu atentie de la bun inceput.

Antena3