Modelul Fiat Linea va intra pe piata romaneasca in aceasta vara

Data publicarii: 04-05-2007 | Auto

Berlina de clasa medie Fiat Linea, care a fost lansata oficial joi in Turcia, unde este produsa, va fi comercializata pe piata romaneasca din aceasta vara si va costa incepand de la 12.500 euro, au declarat surse din Auto Italia, importatorul Fiat in Romania.

Importatorul nu a decis inca data exacta a lansarii in tara, insa cu siguranta noul model al marcii italiene va intra in showroom-urile romanesti la vara. Linea a fost prezentat in premiera mondiala in octombrie 2006 la Istanbul si este produs in orasul Bursa de compania Tofas, un joint - venture intre Fiat Auto si Koc Holding, o companie turca listata la bursa din Istanbul. Productia va ajunge in faza de maxim la 60.000 de unitati pe an.

Fiat va incepe - la o data care nu a fost stabilita - productia berlinei Linea in Brazilia, India, Rusia si China. Linea va concura pe piata cu modele precum Renault Megane, Opel Astra Classic si Ford Focus. Pentru inceput, modelul va fi disponibil in doua versiuni de motorizare: un propulsor pe benzina de 1,4 litri - 77 cai putere si un motor diesel de 1,3 litri - 90 cai putere. Mai tarziu va fi disponibil si un motor de 120 cai putere, tot diesel.

Auto Italia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong, a vandut in primul trimestru aproape 2.400 de automobile, in crestere cu 54% fata de intervalul similar din 2006, pe fondul dublarii vanzarilor de utilitare Fiat. Dintre cele 2.394 de vehicule vandute, jumatate au fost masini Fiat, 1.222 de unitati, cu 41% mai mult decat in primele trei luni din 2006. Cele mai vandute modele Fiat au fost Albea, cu 488 de unitati si Panda cu 271 de unitati.

Compania va mai aduce in tara anul acesta inca un model de clasa medie de la Fiat, automobilul Bravo in cinci usi.

NewsIn