Serviciile financiare de retail, in atentia UE

Data publicarii: 04-05-2007 | International

Comisia Europeana nu vede cu ochi buni modul in care operatorii de servicii financiare isi desfasoara activitatea. Concurenta scazuta din acest sector franeaza dezvoltarea pietei unice comunitare, dupa cum se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de Reuters. Si cand vine vorba de propriile venituri, Comisia nu iarta pe nimeni.

Doar 1% din populatia de 490 milioane de locuitori ai UE cumpara servicii financiare din alte state membre, desi aproximativ 25% sunt dispusi sa comande produse prin telefon sau prin intermediul Internetului, la nivel national. In plus, institutiile de profil nu se inghesuie sa lanseze noi produse care sa intre in competitie cu oferta celorlalti jucatori, iar consumatorii au la dispozitie un numar redus de optiuni in domeniul conturilor bancare, al creditelor ipotecare si al politelor de asigurari.

Comisia va purta discutii cu partile implicate, iar rezultatul va fi inclus intr-o analiza fundamentala privind piata unica a UE, care va fi publicata in toamna.

Curentul