Agentia de stiri Reuters a primit o oferta de preluare

Data publicarii: 04-05-2007 | Media

Agentia de stiri si informatii Reuters Group Plc a anuntat vineri ca a primit o oferta preliminara de preluare din partea unei companii inca neidentificate, ceea ce a dus la aprecierea cu peste 25% a actiunilor grupului, relateaza Reuters. Reuters a refuzat sa comenteze aceste zvonuri. Thomson Corp nu a oferit detalii suplimentare iar News Corp. nu a putut fi contactat.

"Consiliul Reuters confirma ca a fost contactat privind o eventuala preluare, lucru care inseamna ar putea sau nu sa fie contactat in viitor pentru continuarea acestei tranzactii", a precizat Reuters intr-un comunicat.

"Nu este sigur ca Reuters va primi o oferta si ca persoana interesata va indeplini cerintele stipulate in regulamentul Reuters", a afirmat Reuters.

Conform structurii Reuters, niciun actionar nu poate detine peste 15% din companie, iar o actiune tip "golden share" (actiune de aur), detinuta de The Reuters Founder Share Co., poate bloca o oferta de preluare ostila.

The Reuters Founder Share Co. este condus de 15 responsabili insarcinati cu asigurarea "indepedentei, impartialitatii, integritatii si lipsa de polarizare"a agentiei globale de presa.

Insa exista posibilitatea acceptarii unei oferte asupra careia consiliul de administratie al Reuters si-a dat acordul.

Compania News Corp, detinuta de magnatul media Rupert Murdoch, a oferit 5 miliarde dolari pentru grupul Dow Jones& Co, insa aceasta oferta a fost respinsa de actionarul majoritar al companiei.

Grupul Dow Jones detine cotidianul The Wall Street Journal si este un rival al grupurilor Reuters, Thompson si Bloomberg in ceea ce priveste furnizarea de informatii financiare real-time.

NewsIn