Microsoft este interesat sa achizitioneze Yahoo

Data publicarii: 05-05-2007 | International

Microsoft si-a accelerat demersurile pentru achizitionarea Yahoo si a repetat invitatia facuta conducerii companiei vizate de a incepe negocierile oficiale, a dezvaluit publicatia New York Post, citata de Reuters.

Desi reprezentantii companiilor implicate au refuzat sa confirme informatia, sursele New York Post au declarat ca Microsoft desfasoara acest demers prin intermediul consultantilor bancii Goldman Sachs. Pretul de achizitie al companiei Yahoo ar putea fi de circa 50 de miliarde de dolari.

Daca Microsoft si Yahoo ar incheia o alianta strategica, cele doua companii ar obtine impreuna o cota de 27% din piata publicitatii in cadrul rezultatelor din motoarele de cautare. In acest moment, Google are o cota de piata de 65%.

Publicatia New York Post arata ca Microsoft a mai inaintat un apel similar catre Yahoo acum cateva luni. De asemenea, CNN arata ca Microsoft a incercat, fara succes, sa cumpere parti din Yahoo si in primavara anului trecut. In 2006, un raport al companiei Merrill Lynch a recomandat Microsoft sa achizitioneze Yahoo, pentru a-si imbunatati pozitia strategica in fata companiei Google pe piata serviciilor online.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: