Baneasa va fi transformat in aeroport pentru VIP-uri

Data publicarii: 07-05-2007 | Turism

Peste 20 de milioane de euro vor fi investiti pentru modernizarea si extinderea Aeroportului Baneasa, care va fi inchis pentru efectuarea unor lucrari in perioada 11 mai - 29 iunie. Planul de dezvoltare a aeroportului prevede si construirea unui salon VIP. "Este posibil ca aeroportul Baneasa sa devina aeroport prezidential. Avem in vedere construirea unui salon VIP pentru gazduirea personalitatilor politice", a declarat directorul general al aeroportului, Stefan Mladin.

Din cei 20 milioane de euro, 18 milioane de euro vor fi investiti pentru repararea pistei, restul banilor fiind alocati pentru extinderea spatiilor la plecari, construirea unor parcari, precum si a unor spatii comerciale si restaurante. "Rondul din fata aeroportului va fi transformat in parcare. Inca 100-150 de locuri de parcare vom avea in fata aeroportului. Actuala parcare va fi modernizata si se va construi inca un etaj. In total, aeroportul va avea peste 300 de locuri de parcar", a afirmat Mladin.

Potrivit acestuia, la finalul lucrarilor de modernizare, Aeroportul Baneasa va avea noua zone de check-in, iar capacitatea acestuia va creste la 1,2-1,3 milioane de pasageri pe an. Pentru a mai recupera din pierderi pe perioada cat va fi inchis aeroportul, in zona pistei vor fi organizate concerte, nefiind exclusa nici organizarea de targuri, expozitii sau raliuri. Un prim concert pe pista va fi sustinut de Iris, compania organizatoare a concertului contactand deja conducerea aeroportului Baneasa.

Gardianul