Clientii Bancpost au fost atacati de phisheri

Data publicarii: 09-05-2007 | Finante-Banci

Clientii Bancpost, utilizatori ai aplicatiei F@stbanking si nu numai au fost supusi miercuri, 9 mai 2007 unei tentative de frauda prin intermediul E-mail-ului, prin metoda 'phishing', se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Bancpost reaminteste clientilor sai ca banca nu trimite niciodata e-mail-uri sau SMS-uri prin care solicita accesarea unor adrese URL sau link-uri pentru conectarea la F@stbanking, ori pentru a le cere informatii referitoare la nume de utilizator, parola, serie Digipass sau cod PIN Digipass, numar card, PIN card sau data expirarii acestuia.
Modalitatea de fraudare cunoscuta sub numele de 'phishing' consta in transmiterea de mesaje electronice catre utilizatori de e-mail prin care li se solicita acestora date personale de identificare bancara. Un mesaj de acest tip a fost transmis in data de 9 mai a.c. ca venind din partea Bancpost si cerea accesarea aplicatiei de Internet Banking a bancii in scopul transmiterii datelor personale ale contului.

Desi site-ul care a facut obiectul acestui incident a fost inchis, exista posibilitatea ca tentativa de fraudare se se repete in orele sau zilele urmatoare. Ii avertizam pe clientii Bancpost sa nu dea curs nici unei solicitari prin care li se cere sa furnizeze date bancare personale confidentiale.

Reamintim clientilor nostri ca site-ul dedicat https://fastbanking.bancpost.ro este asigurat si garantat de firma Verisign. La accesarea paginii de login clientii trebuie sa verifice existenta siglei Verisign cu link-ul de verificare a autenticitatii paginii. Singurele link-uri validate de catre Bancpost sunt cele din pagina site-ului oficial al bancii www.bancpost.ro, sectiunea internet banking.

Mentionam ca securitatea sistemului Fastbanking nu a fost afectata nici un moment.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: