Altex a lansat primul laptop ranforsat asamblat in Romania

Data publicarii: 12-05-2007 | IT&C

Altex a lansat, vineri, la CERF un laptop ranforsat, asamblat in Romania sub brandul Myria, care costa doar o treime din pretul altor laptopuri cu protectie suplimentara la soc distribuite pe piata romaneasca.

Carcasa laptopului Myria XtremBook are in compozitie un aliaj de magneziu de 20 de ori mai rezistent decat plasticul din carcasele laptopurilor obisnuite. Aparatul ofera protectie suplimentara la socuri, vibratii si scurgeri accidentale de lichide. Aparatul costa aproximativ 30 de milioane de lei vechi, pret care include licente originale pentru sistemul de operare Windows Vista si antivirusul BitDefender. Calculatorul este echipat cu procesor Pentium Mobile la 3Ghz, cu un Gb de RAM si unitate de inregistrare DVD incorporata. Laptopul cantareste 2,5 kilograme. Aparatul este asamblat de divizia de productie si asamblare de calculatoare a Grupului Altex, Complet Electro Serv S.A. (CES).

Conform datelor preliminare dintr-un studiu IDC, Complet Electro Serv este cel mai mare producator roman de PC-uri. Reprezentantii companiei afirma ca linia de productie automatizata instalata cu patru ani in urma este, chiar si astazi, singura linie de montaj din Europa de Sud-Est care permite asamblarea unui calculator pe minut. Grupul Altex asambleaza si distribuie calculatoare sub marca Davio din anul 2004. Potrivit IDC, marca Davio a detinut in 2006 o cota de 10% din piata romaneasca de calculatoare. Altex a anuntat inca de la sfarsitul anului 2006, ca pregateste sa lanseze marca de calculatoare Myria, care se adreseazp unui segment de consumatori cu putere de cumparare mai mare decat cel vizat de marca Davio.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: