SocGen vizeaza opt banci pentru o posibila fuziune

Data publicarii: 12-05-2007 | International

Seful grupului financiar Societe Generale (SocGen) a identificat opt banci cu care ar putea fuziona, anunta vineri o scrisoare a sindicatului francez CGT, citata de Reuters. Sindicatul comercial CGT a anuntat ca presedintele grupului financiar SocGen, Daniel Bouton a avut o intalnire cu cinci sindicate comerciale la data de 9 mai.

Sindicatul francez a anuntat ca Bouton a spus la intalnirea respectiva ca SocGen ar putea fuziona cu opt parteneri, printre care grupul financiar italian UniCredit, dar nu si banca franceza BNP Paribas.

"Daniel Bouton a prezentat o lista si a subliniat ca au existat discutii cu mai multe banci din Europa", se spune in declaratia CGT.

In scrisoarea sindicatelor se spune ca o tranzactie cu UniCredit ar fi o miscare "inteligenta", iar boardul SocGen va discuta situatia la momentul potrivit.

Oficialii grupului financiar SocGen nu au putut fi contactati pentru comentarii, spune Reuters. Sindicatul francez a mai spus ca se teme de eventuale concedieri. "Crearea de valoare este sinonima cu concedierile", se spune in scrisoarea sindicatului.

Cotatia actiunilor SocGen s-a apreciat in ultima luna, din cauza speculatiilor privitoare la o eventuala preluare a grupului financiar francez. UniCredit a anuntat la inceputul acestei saptamani ca ia in considerare un plan de fuziune cu SocGen, la fel ca si cu banca italiana Capitalia.

UniCredit a mai anuntat luna trecuta ca i-a contactat pe cei de la SocGen, ca sa studieze posibilitatile de crestere, desi reprezentantii ambelor banci au negat ca poarta discutii referitoare la o fuziune.

Cotatia actiunilor SocGen la inchiderea sedintei de tranzactionare a urcat cu 4%, pana la 155,70 euro.

Actiunile UniCredit au coborat cu 0,8% in timpul sedintei bursiere.

NewsIn