Examene pentru consultantii fiscali pe 9 si 10 iunie

Data publicarii: 14-05-2007 | HR/Cariere

Ministerul Finantelor va organiza, pe 9 si 10 iunie 2007, examenul pentru consultantii fiscali, perioada de inscriere fiind intre 16 si 25 mai, potrivit unui comunicat al ministerului. Examenul pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal sesiunea iunie 2007 va avea loc in municipiul Bucuresti, iar locul de desfasurare se va publica pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor pana pe 30 mai 2007.

Examenul va fi sustinut din tematica de examen stabilita prin ordin al ministrului economiei si finantelor ce va fi publicat pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor si in Monitorul Oficial si va consta intr-o proba scrisa sub forma de test grila.

Depunerea dosarelor se va face in perioada 16 - 25 mai 2007, inclusiv, in zilele lucratoare intre orele 10.00 - 16.00 , in municipiul Bucuresti la sediul Scolii de finante publice si vama din strada Lucretiu Patrascanu, nr.10, sector 3.

Persoanele care vor sa devina consultanti fiscali trebuie sa fie licentiati in economie si sa aiba experienta de cel putin cinci ani in activitatea financiar-contabila.

Comisia de examinare va stabili cel puti trei variante de subiecte.

Tematica pentru examen va cuprinde notiuni generale de drept comercial, notiuni generale privind finantele publice si principiile directivelor europene, cadrul general si procedurile privind formarea, administrarea, angajarea si utilizarea fondurilor publice, precum si responsabilitatile institutiilor publice implicate in procesul bugetar, principiile fiscalitatii, impozite, taxe vamale, contabilitate, aspecte privind procedura fiscala.

Consultanta fiscala a fost definita prin lege inca din 2001 ca activitate independenta, asistenta de specialitate acordata la intocmirea declaratiilor fiscale, in probleme fiscale si creante bugetare, penalitati si majorari, precum si reprezentare in fata fiscului, dar nu a avut un cadru de functionare pana in vara acestui an cand a fost reglementata de catre guvern. In toamna anului trecut, au avut loc doua sesiuni de examinare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: