Pe autostrada, intre 1 si 3 euro pe suta de kilometri!

Data publicarii: 16-05-2007 | Auto

Daca va fi introdusa, taxa de autostrada nu va depasi, in primii ani, un euro pe suta de kiliometri, a declarat secretarul de stat din ministerul transporturilor, Septimiu Buzasu. El a spus ca si daca va fi marita, taxa de autostrada nu va depasi 3 euro pe suta de kilometri. Bugetul de stat nu poate suporta toate costurile de constructie a autostrazilor.

Din acest motiv Ministerul Transporturilor propune doua modalitati de finantare prin concesiune: taxa de autostrada sau shadow toll-ul, care presupune dupa concesionare o investitie ce va fi returnata de stat concesionarului in functie de nivelul de trafic pe portiunea respectiva de autostrada.

Pentru a obisnui utilizatorii cu taxa pe autostrada, aceasta va fi mica in primii ani dupa introducere, dar va creste treptat a declarat Septimiu Buzasu, secretarul stat din cadrul Ministerului Transporturilor. Un bucurestean va plati pe un drum pana la mare intre doi si sase euro. Insa introducerea taxei de autostrada presupune, potrivit legislatiei europene, eliminarea rovignetei auto, care asigura banii pentru intretinerea drumurilor nationale.

Cronica Romana