Privatizarea CEC, inghetata doi ani

Data publicarii: 17-05-2007 | Finante-Banci

Privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) este inghetata timp de doi ani, perioada in care statul doreste ca banca sa-si recastige prestigiul si sa-si sporeasca valoarea, a declarat Ghetea intr-un interviu din Jurnalul National. Noul presedinte, Radu Gratian Ghetea, are in fata o mare provocare profesionala, sa reinvie brandul CEC, o banca de prestigiu, de traditie, de suflet pentru romani.

Jurnalul National: De ce ati schimbat mediul privat pentru functia de presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni, o banca de stat?
 
"Eu am inceput cariera intr-o banca de stat, in care am lucrat atat in perioada dinainte de 1989, cat si dupa aceea. Apoi am participat timp de 13 ani in echipa care a creat Alpha Bank, o banca privata, ce a plecat de la zero. Deci nu cred ca vin chiar in necunoscut. Poate ca vin in necunoscut in sensul ca imi trebuie cateva zile sa ma pun la punct cu situatia reala de la CEC. Dar ce inseamna o banca de stat stiu, ce inseamna o banca privata este o experienta de data recenta, asa ca decizia actionarului de a-mi oferi aceasta pozitie si decizia mea de a accepta se bazeaza pe increderea ca experienta mea poate pune in valoare colectivul pe care l-am gasit aici, la CEC", spune Ghetea.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: