Clientii RBL isi pot plati ratele de economisire-creditare prin serviciul FIX PAY

Data publicarii: 17-05-2007 | Finante-Banci

Cllientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au posibilitatea sa isi plateasca ratele de economisire - creditare folosind  serviciul  de plati Fix Pay, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta presupune deschiderea unui cont curent la Raiffeisen Bank S.A. si incheierea unui contract prin care clientul imputerniceste banca (Raiffeisen Bank S.A.) sa efectueze, in locul sau, platile in contul RBL. Printre avantajele acestui serviciu, oficialii bancii enumera: comoditate pentru plata ratelor, economie de timp, evitarea aglomeratiei de la ghisee etc.

In plus, clientii care doresc sa efectueze plati din stainatate in conturile aferente contractelor de economisire - creditare, Raiffeisen Banca pentru Locuinte le propune urmatoarea solutie. Inainte de deplasarea lui in stainatate clientul trebuie:

  • sa isi deschida un cont curent in lei;
  • sa solicite un card de debit in lei;
  • sa isi deschida un cont curent intr-o valuta convertibila (euro, dolari, franci elvetieni,etc);
  • sa semneze un contract cu Raiffeisen Bank SA pentru serviciul Raiffeisen Online (plata se realizeaza prin intermediul Internetului) sau Raiffeisen Direct (plata se realizeaza prin intermediul telefonului)

Din strainatate clientii RBL trebuie:

  • sa efectueze o plata in valuta la o banca din strainatate in contul Raiffeisen Bank;
  • sa isi consulte apoi contul de valuta din Raiffeisen Bank, folosind serviciul Raiffeisen Online sau Raiffeisen Direct;
  • sa efectueze un schimb valutar, din contul de valuta in contul de lei (ambele deschise la Raiffeisen Bank) folosind serviciul Raiffeisen Online sau Raiffeisen Direct;
  • din contul de lei, se va plati suma in lei pentru contractul de economisire-creditare, folosind serviciul Raiffeisen Online sau Raiffeisen Direct.

Pe langa toate acestea, toti cei care au incheiat un contract de economisire-creditare cu RBL pot sa plateasca ratele aferente contractului si prin ordin de plata din contul curent la orice banca din Romania in contul de economisire - creditare deschis la RBL sau prin orice alta metoda de plata agreata de banca respectiva (e.g. plati planificate, prin intermediul Internetului etc.).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: