Google a lansat o noua versiune a motorului sau de cautare

Data publicarii: 17-05-2007 | IT&C

Motorul de cautare Google a dezvaluit o noua versiune a platformei sale, ce permite integrarea pe aceeasi pagina a rezultatelor unei cautari in domeniile text, fotografii, video sau harti, informeaza AFP. Denumita "Universal Search", noua versiune poate fi accesata prin intermediul site-ului american al celui mai utilizat motor de cautare din lume, www.google.com.

Grupului Google i-au trebuit doi ani pentru a unifica pe o sigura pagina sursele care raspundeau cautarilor pe categorii distincte, precum serviciile de stiri sau de cautare de fotografii, a explicat Google cu ocazia unei conferinte de presa tinuta la sediul din California.

"Intr-o anumita masura, aceasta noua versiune reprezinta o dubla recompensa pentru noi", a declarat unul din cei doi co-fondatori ai Google, Serghei Brin.

In plus, aceasta noua versiune a motorului de cautare ofera "o vizibilitate mai mare pentru anumite servicii Google, precum biblioteca virtuala sau cautarea de fisiere video", servicii care pana in acest moment "nu au fost foarte utilizate", a afirmat Brin.

"Cu siguranta ne simtim lideri ai cautarilor pe internet", a continuat Brin, declarandu-se "foarte incantat de progresele realizate" de la lansarea Google, in 1998.

Chiar daca la inceput Google a fost un simplu motor de cautare, in timp a construit o serie de instrumente mai specifice de cautare (fotografii, cumparaturi), lansand si servicii gratuite (de cartografie, biblioteca online, gestionare de fotografii).

Google a intrat recent si pe terenul unor grupuri care initial nu reprezentau concurenti directi, precum Microsoft, impunandu-si in timp modelul sau economic extrem de profitabil, cel al publicitatii online.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: