UniCredit va fuziona cu HVB-Tiriac in urmatoarele doua saptamani

Data publicarii: 17-05-2007 | Finante-Banci

Procesul de fuziune a UniCredit cu HVB-Tiriac se va incheia in urmatoarele doua saptamani, pentru a forma banca UniCredit -Tiriac, iar divizia de leasing isi va pastra numele de Unicredit Leasing, a declarat, joi, directorul financiar al UniCredit Leasing, Christoph Siegl. "In circa doua saptamani, credem ca vom finaliza fuziunea dintre UniCredit si HVB - Tiriac", a spus directorul financiar al UniCredit Leasing.

Potrivit calendarului bancii UniCredit, fuziunea dintre cele doua banci era programata sa se finalizeze in iunie. HVB Tiriac si UniCredit Romania au obtinut, cumulat, un profit brut de 83 milioane lei (24,74 milioane euro) in primul trimestru, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita dezvoltarii afacerii si extinderii retelei. In 2006, bancile au afisat un profit inainte de impozitare, cumulat, de 55 milioane lei.

HVB Tiriac Bank a obtinut, in 2006, un profit net de 159 milioane lei, in scadere cu 16,2% fata de anul trecut, din cauza costurilor integrarii in HVB si ulterior in UniCredit, dupa cum declarau, la finele lunii martie, oficialii institutiei de credit.

Veniturile combinate ale HVB Tiriac Bank si Unicredit Romania au crescut cu aproape 15% in 2006, iar venitul operational a crescut cu 10% in pofida costurilor legate de fuziune.

Unicredit Romania a obtinut in 2006 un profit net de 16 milioane lei, de peste trei ori mai mare decat cel din 2005, datorita cresterii puternice a veniturilor operationale ca urmare a extinderii din ultimii doi ani.

HVB Tiriac Bank a obtinut in 2006 un profit net de 159 milioane lei, in scadere cu 16,2% fata de anul anterior, din cauza costurilor integrarii in HVB si ulterior in UniCredit.

Profitul net al grupului financiar UniCredit Group a crescut cu 28,8%, in primul trimestru al acestui an, pana la 1,78 miliarde euro de la 1,38 miliarde euro, cat era dupa primele trei luni ale anului trecut, in urma integrarii grupului HVB, anunta, in urma cu doua saptamani, institutia bancara.

Profitul operational a urcat cu 20% in aceasta perioada la 3,19 miliarde euro, ca urmare a cresterii veniturilor tuturor diviziilor si a unui control al riscului bun.

NewsIn