Aproape 70 de femei s-au inscris la programul pentru femeile manager

Data publicarii: 19-05-2007 | Educatie

Aproape 70 de femei s-au inscris pana acum la programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM-urilor, dezvoltat de fosta Agentie a IMM-urilor si Cooperatie, a declarat, vineri Mihaela Cristea, coordonatorul programului.

Primul seminar din cele zece ale programului "Zilele femeilor intreprinzator" va avea loc la Giurgiu, in 25 mai. Pana vineri si-au anuntat prezenta la seminar 16 femei, insa Mihaela Cristea a spus ca numarul lor va creste, avand in vedere faptul ca data limita de inscriere este 24 mai.

Din cele zece orase in care se va desfasura programul (Giurgiu, Sinaia, Odorheiu Secuiesc, Mangalia, Alexandria, Slatina, Zalau, Vatra Dornei, Buzau si Lugoj), cel mai slab impact l-a avut in Slatina si Buzau, orase in care nicio femeie nu s-a aratat interesata de el, pana acum. "Nu stiu care este motivul acestei indiferente. Am luat legatura cu Centrele Teritoriale pentru Informare, Consultanta si Instruire pentru a face o mediatizare mai agresiva in cele doua locatii", a declarat Cristea.

Coordonatorul programului a dezvaluit ca, desi acesta este un program destinat femeilor, sunt asteptati sa se inscrie si barbati, "atata timp cat acestia nu vor fi majoritari", a spus Mihaela Cristea. De asemena, la program pot participa atat femei care detin o afacere, dar si cele care intentioneaza sa isi deschida una.

Datele urmatoarelor seminarii nu au fost stabilite inca, dar ele trebuie sa se incheie la sfarsitul lunii iulie, listele de inscrieri fiind in continuare deschise.

In cadrul seminarilor femeile vor invata despre sursele de finantare pentru sectorul IMM si a modalitatilor de accesare a fondurilor structurale, promovarea conceptului de antreprenoriat feminin, a egalitatii de sanse si luptei impotriva discriminarii de gen. "Dorim sa promovam si antreprenoriatul femeilor mame, pentru ca noi credem ca o femeie poate sa aiba si o familie frumoasa si o afacere de succes", a adaugat Cristea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: